Kakaové máslo NATURAL
Charakteristika:
Kakaové máslo se používá nejen v kuchyni jako zdravá přísada do cukroví a dezertů, ale také v kosmetice při v péči o pleť. Lisováním rozdrcených kakaových bobů (kakaové hmoty) vzniká kakaové máslo. Kakaové máslo se používá na zjemnění chuti čokolády při její výrobě. Neobsahuje žádný cholesterol a obsahuje méně kalorií oproti běžně používaným tukům. Výhodou kakaového másla je jeho odolnost vůči vysokým teplotám (cca 200°C). Má velice jemnou čokoládovou chuť a vůni.
Složení:
100% kakaové máslo.
Výživové hodnoty (na 100g):
Energetická hodnota: 3758/898 kcal. Tuky: 99,6 g (z toho nasycené mastné kyseliny 60,7 g). Sacharidy: 0,1 g (z toho cukry 0 g). Bílkoviny: 0,1 g. Sůl: 0 g.
Použití:
Kakaové máslo používáme hlavně při výrobě čokolády, dezertů, cukroví, apod.
Skladování:
Skladujte v suchu.