Škrob kukuřičný NATURAL
Charakteristika:
Kukuřičný škrob jemný je vhodný k zahuštění polévek, zeleniny, omáček a pro přípravu bezlepkové diety. Všechny tyto pokrmy mají potom zvlášť jemnou chuť.
Při Dukanově dietě používáme také do těst při pečení místo mouky.
Složení:
Kukuřičný škrob.
Výživové hodnoty (na 100g):
Energetická hodnota: 1513 kJ/356 kcal.
Bílkoviny: < 0,5 g. Sacharidy: 88 g (z toho cukry: < 0,5 g). Tuky: 0,6 g. Sůl: 0,18 g.
Použití:
Pro zahuštění polévek a omáček rozmícháme kukuřičný škrob vždy v malém množství studené vody a za stálého míchání přidáváme do vroucího pokrmu ke konci přípravy. Necháme několikrát vzkypět a odstavíme.
Při přípravě pokrmů přidáváme kukuřičný škrob na 1 l tekutiny v množství: u polévek 1 – 1,5 lžíce a u omáček 3 – 3,5 lžíce.
Skladování:
Uchovejte v chladu a suchu, chraňte před přímým slunečním zářením.