Čiroková mouka hladká NATURAL
Charakteristika:
Čirok je jednou z nejdéle pěstovanou obilninou. Je také jednou z mála obilnin, které neobsahují lepek (gluten). Čirok se ve větší míře pěstoval ve 20.letech minulého století, v současné době však bylo nahrazeno masověji používanou kukuřičnou moukou.
Čirok je přirozeně bezlepková plodina a je vhodný pro bezlepkovou dietu. Je někdy přezdíván také jako „pšenice celiatiků“. Čirok je bohatým zdrojem bílkovin a vlákniny. Dále pak minerálních látek jako hořčík, železo, fosfór, draslík, mangan, selen, zinek a vitamíny B.
Má neutrální chuť, což čirokovou mouku předurčuje k širokému užití. Jak na sladké tak, slané pečení.
Tato mouka je vhodná pro bezlepkovou dietu. Je mezi tolerovanými potravinami pro Dukanovu dietu od r. 2021.
Složení:
Čirok 100%.
Výživové hodnoty (na 100g):
Energetická hodnota: 1459 kJ/347 kcal. Bílkoviny: 10,20 g. Sacharidy: 72,4 g (z toho cukry 0 g). Tuky: 1,9 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,25 g). Sůl: <0,01 g.
Použití:
Na sladké i slané pečení. Je také vhodná na pečení chleba a pečiva. Při klasickém pečení by mělo být použito max. 30% z celkového obsahu mouky.
Skladování:
Skladujte v suchu.