Kukuřičná mouka hladká NATURAL
Charakteristika:
Kukuřice je po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě a je také jednou z nejvýnosnějších plodin světa. Je to prastará plodina původem z Mexika. Její využití je všestranné. Z kukuřičné mouky se peče chléb, v Mexiku placky zvané tortilla, v Rakousku se z ní připravují škubánky, v Itálii vaří proslulá polenta. I Rumunsko má své národní jídlo z kukuřičné mouky zvané mamaliga.
Složení:
Kukuřičná mouka GMO negativní.
Výživové hodnoty (na 100g):
Energetická hodnota: 1569 kJ/375 kcal. Bílkoviny: 5,6 g. Sacharidy: 82,2 g (z toho cukry 0,6 g). Tuky: 1,4 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g). Vláknina: 1,9 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Sodík 0,001 g.
Použití:
Kukuřičnou mouku hladkou můžeme použít na zahuštění omáček a polévek, hodí se i jako pojivo při výrobě karbanátků a sekané. Můžeme použít i k přípravě pečiva a buchet.
Skladování:
Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.