Jablečná vláknina NATURAL
Charakteristika:
Jablečná vláknina (pektin) patří mezi měkké (rozpustné) vlákniny. Tato vláknina má nejen velmi pozitivní účinky na naše zdraví, ale celosvětový výzkum odhalil, že vláknina má i prověřené schopnosti regulovat tělesnou hmotnost. Jablečná vláknina přispívá k čištění střev, (jemnějších účinků této vlákniny se využívá hlavně v pokročilejší fázi čištění tlustého střeva), dále přispívá k obnovení a posílení zdravé střevní mikroflóry, čímž zlepšuje trávení, a v neposlední řadě také přispívá k hubnutí.
Jablečná vláknina je důležitou součástí mnoha diet, neboť zpomaluje trávení a tím prodlužuje pobyt stravy v žaludku a snižuje pocit hladu. Také zvětšuje objem stravy v žaludku, čímž navozuje pocit sytosti. Dále stabilizuje krevní cukr, což znamená stabilnější pocit sytosti a menší potřebu jíst.
Složení:
Jablečná vláknina
Výživové hodnoty (na 100g):
Energetická hodnota: 1052 kJ / 257 kcal.
Bílkoviny: 8,39 g. Sacharidy: 12,1 g (z toho cukry 0 g). Tuky: 5,73 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,30 g). Sůl: 0,01 g.
Použití:
Ráno nalačno 1 polévková lžíce denně, můžete konzumovat s jogurtem, nebo přidat do obilné kaše. Při užívání jablečné vlákniny si dejte pozor na nevhodnou kombinaci s některými sacharidy v potravinách. Mohlo by to mít za následek nepříjemné střevní potíže (průjem, nadýmání).
Při Dukanově dietě používáme stejně jako Psyllium také do pečiva a buchet jako sypkou hmotu místo mouky.
Skladování:
Skladujte v suchu a temnu, při teplotě do 25°C.