fbpx

Celozrnná mouka špaldová hladká


Cena s DPH
Cena bez DPH
36,00 Kč
32,14 Kč
Cena EUR
1,48 €
Obsah balení1000 g
Kód zbožíNJ065
ZnačkaNatural
Dostupnostskladem
Vhodné:
  • bez cukru
  • při hubnutí
  • pro podporu zdraví
  • s nízkým obsahem tuku
ks

Charakteristika:

Jde o mouku celozrnnou. Vyrábí se z nešlechtěného druhu pšenice, který je odolný, takže se nemusí hnojit a mouka je proto bez chemikálií. Obsahuje řadu cenných látek jako hořčík, vitaminy skupiny B, draslík, vápník, zinek a mangan. Z tohotu druhu pšenice se nesemele tolik mouky jakou z běžných klasů, proto za ni zaplatíme vyšší cenu.

V současnosti je špalda považována za zdravější alternativu šlechtěné pšenice, s vyšším podílem minerálních látek a bílkovin.
Současně je špalda lehce stravitelná a má mnohem nižší toxicitu pro alergické jedince. Proto ji mohou lidé s alergií na pšenici použít jako náhradu pšenice. Nesmíme ovšem zaměnit alergii na pšenici s celiakií. Špalda není bezlepková a není vhodná pro bezlepkovou dietu.
Pšenice špalda je prastará obilovina, která nebyla šlechtěna, tudíž si zachovala mnoho důležitých a cenných látek.
Vyznačuje se jemnou oříškovou příchutí, slouží jako zdravější alternativa ke klasické pšeničné mouce, velmi dobře kyne.

Složení:

Celozrnná mouka špaldová hladká.

Výživové hodnoty (na 100g):

Energetická hodnota: 1517 kJ/362,6 kcal. Bílkoviny: 10 g. Sacharidy: 75 g (z toho cukry 0 g). Tuky: 1 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0 g). Sůl: 0,01 g.

Použití:

Špaldová mouka se dá použít například do koláčů, jíšek, a to jako náhrada bílé mouky. Pokud ale nejste na tuto mouku úpně zvyklí, začněte ji alespoň mísit v poměru 1:3 ve prospěch mouky bílé a uvidíte, že časem si tuto jemně oříškovou chuť i zamilujete a možná vás přesvědčí natolik, že u vás doma bílou mouku vytlačí úplně.

Skladování:
Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.

Alergeny:
Lepek.