Erythritol for slim
Charakteristika:
Erythritol je zdravější náhrada běžného cukru. Jeho sladivost se blíží sladivosti cukru, ale na rozdíl od cukru neobsahuje téměř žádné kalorie. V pokrmech či nápojích chutná podobně jako cukr (bez nějakých pachutí).
Je vhodný pro Dukanovu dietu již od 1. fáze i při jiných redukčních dietách, pro Low Carb stravování i pro diabetiky.
Použít ho můžete při vaření, pečení i k oslazení nápojů.
Erythritol je přírodní sladidlo. Vyrábí se fermentací glukózy. Jeho sladivost je přibližně 70% sladivosti běžného cukru. Není potřeba tedy velkého množství, jako u jiných umělých sladidel. Erythritol na rozdíl od cukru nezpůsobuje zubní kazy. Jeho glykemický index je 0. Proto neovlivňuje hladinu cukru v krvi. I u Erythritolu je však nutná střídmá konzumace, nadměrná konzumace by u některých jedinců mohla vyvolat projímavé účinky. Žádné jiné nežádoucí účinky ale nemá.
Erythritol má svou chutí opravdu blízko k obyčejnému cukru. Při vysokých teplotách se nerozkládá, takže je opravdu ideální i při pečení. Stačí v receptu nahradit běžný cukr Erythritolem ve stejném množství. Je vhodný ke slazení teplých i studených nápojů, při pečení, do cukrovinek a dalších pochutin.
Složení:
Sladidlo Erythritol (100%).
Výživové hodnoty (na 100 g):
Energetická hodnota: 0 kJ/0 kcal.
Tuky: 0 g. Sacharidy: 99 g (z toho cukry: 0 g, z toho polyoly: 99 g). Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g.
Použití:
Je vhodný především k přímému slazení teplých i studených nápojů, jeho možnosti v domácnosti jsou ovšem univerzální- např. v cukrovinkách, mražených, mléčných i ovocných dezertech, nebo i při pečení. Nadměrná konzumace může vyvolat projímavé účinky.
Dávkování: 1 lžička odpovídá přibližně 2/3 lžičky cukru.
Nevhodné pro děti mladší 1 roku.
Skladování:
Skladujte na chladném a suchém místě v uzavřené nádobě.