FIBRA – bramborová vláknina
Charakteristika:
Potravina vhodná pro osoby s nesnášenlivostí lepku.
Má vysokou schopnost na sebe vázat vodu, snižuje úbytek objemu váhy při tepelném zpracování mletého masa a moučníků.
Upečené výrobky budou šťavnatější, prodlouží se trvanlivost a nedrobí se. Mohou se i zmrazit – schopnost fibry vázat vodu způsobí, že výrobek vypadá stejně lákavě po zmrazení jako před zmrazením.
Složení:
Bramborová vláknina.
Výživové hodnoty (na 100g):
Energetická hodnota: 860/211 kcal. Tuky: 0,3 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0 g). Sacharidy: 12 g (z toho cukry 0 g). Bílkoviny: 5 g. Sůl: 0 g.
Použití:
Do moučníků a pekařských výrobků na 1 kg mouky 2,5 polévkové lžíce fibry přelít s 15 pol. lžícemi horké vody, nechat několik minut nabobtnat a přidat suroviny dle vašeho receptu. U nízkoobilné mouky nebo bezlepkové mouky 2 – 3 lžíce fibry na 300g mouky. U mletých mas na 1 kg masa 2,5 pol. lžíce zalít 10 pol. lžícemi horké vody.
Skladování:
Skladujte v suchu.