Lněná mouka NATURAL
Charakteristika:
Lněná mouka je přirozeně bezlepková a je tak vhodná pro celiaky a osoby dodržující bezlepkovou dietu. Po namočení do tekutiny lněná mouka bobtná, je proto vynikající pro zahuštění pokrmů i nápojů. Je bohatá na rostlinné bílkoviny, obsahuje minimální podíl sacharidů, má vysoký obsah vlákniny, vitaminů skupiny B a hořčíku.
Tato jemně mletá mouka ze lněných semínek částečně zbavených oleje je velmi zajímavá jak nutričně, tak způsobem použití. Je velmi bohatá na rostlinné bílkoviny, což ocení především vegani, vegetariáni a sportovci. Vysoký obsah má také vitaminů skupiny B a hořčíku. Přítomná kyselina listová je pak velmi důležitá pro ženy plánující otěhotnět – tělo jí musí mít dostatek zejména v prvních týdnech po početí.
Při Dukanově dietě je povolena 1 lžíce lněného semínka denně, z toho plyne, že je možné používat i lněnou mouku v tomto omezeném množství.
Složení:
Mouka z tmavého lnu.
Výživové hodnoty (na 100g):
Energetická hodnota: 1346 kJ/323 kcal. Bílkoviny: 40,3 g. Sacharidy: 3,9 g (z toho cukry 3,8 g). Tuky: 8,8 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g). Sůl: <0,1 g.
Použití:
Výborně se dá využít jako zahuštění polévek nebo omáček. Lněná mouka je vhodná přísada do chleba, těsta nebo jakéhokoliv pečiva. Lněnou mouku můžete přidat rovněž do proteinových nápojů, jogurtů a tvarohu. Mouku doporučujeme při vaření či pečení míchat s jinou.
Doporučuje se jedna polévková lžíce lněné mouky denně. Užití většího množství může mít projímavé účinky.
Skladování:
Skladujte v suchu a temnu.