Lupinová mouka NATURALl hladká
Charakteristika:
100% mouka z vlčího bobu. V pekařském řemesle velmi žádaná. Emulgační vlastnosti mouky částečně nahrazují vaječné žloutky. Lupinová mouka je také vhodná pro výživu celiaků. Vyrábí se z bobů lupiny úzkolisté. Mouka má díky vysokému obsahu karotenoidů žlutou barvu. Má jemnou ořechovou chuť. Je přirozený antioxidant, zpomaluje hořknutí a žluknutí tuků. Prodlužuje trvanlivost pečiva. Používá se ke zlepšení těsta a jako náhrada vajec.
Při Dukanově dietě je povoleno od 2. fáze 30 g lupinové mouky jako tolerovaná potravina.
Složení:
100% hladká mouka z vlčího bobu.
Výživové hodnoty (na 100g):
Energetická hodnota: 1149 kJ/273 kcal. Bílkoviny: 38 g. Sacharidy: 12,5 g (z toho cukry 2,8 g). Tuky: 7 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0 g). Sůl: 0,1 g.
Použití:
Lupinovou mouku používáme na pečení buď samostatně nebo ve směsi. Dále na zahuštění polévek a omáček a na přípravu pomazánek. Hodí se i jako pojivo při výrobě karbanátků a sekané.
Skladování:
Skladujte v suchu.
Alergeny:
Vlčí bob.