Mandlová mouka 200g
Charakteristika:
Mandlová mouka se vyrábí z loupaných (blanšírovaných) sladkých mandlí. Nejdříve se lisováním zbaví tuků (oleje) a následně se najemno pomele. Mandlová mouka je jedna z nejoblíbenějších surovin bezlepkového pečení i pro nízkosacharidové diety. Mandle jsou zdrojem některých vitaminů a minerálů, například hořčíku, fosforu, zinku, vápníku a vitaminu E. Navíc obsahují nenasycené mastné kyseliny, které působí preventivně při některých onemocněních.
Složení:
100% jádra mandlí.
Výživové hodnoty (na 100g):
Energetická hodnota: 2470 kJ/590 kcal. Tuky: 52,52 g (z toho nasycené mastné kyseliny 3,95 g). Sacharidy: 18,67 g (z toho cukry 4,63 g). Bílkoviny: 21,4 g. Vláknina: 9,9 g.
Použití:
Mandlovou mouku používáme hlavně při pečení, do dortů a cukroví, do krémů, desertů, můžeme z ní vyrábět i mandlové mléko a domácí marcipán, makronky. Mouka je vhodná pro sladké pečení a cukrářskou výrobu, stejně tak s ní lze nahradit částečně běžnou mouku.
Skladování:
Skladujte v suchu.