Otruby ovesné 1 Kg
Charakteristika:
Ovesné otruby pomáhají doplňovat vlákninu do stravy, která je složená převážně z rafinovaných potravin. Obsahují cenné minerální látky a také vitamíny, hlavně skupiny B.
Ovesné otruby jsou kupodivu velice chutné i v suchém stavu a lze je s úspěchem „vpašovat“ i do různých müslí a také do pečiva, kterému dodají více vlákniny. Obsahují cenné minerální látky a také vitamíny, hlavně skupiny B.
Při dietě jsou vhodnou složkou každodenní stravy. Jsou velmi bohaté na proteiny a rozpustnou vlákninu. Mají vysokou absorpční schopnost. V žaludku zvětší až 20 x svůj objem, tudíž se cítíme sytí a nemáme hlad. Navíc mají mimořádnou viskozitu, což znamená, že v tlustém střevě na sebe nalepí všechny okolní živiny, které se spolu s otrubami vyloučí a nemohou se vstřebat. Také mají nízkou kalorickou hodnotu.
Složení:
Ovesné otruby.
Výživové hodnoty (na 100g):
Energetická hodnota: 1479 kJ/350 kcal. Bílkoviny: 16,5 g. Sacharidy: 53,5 g (z toho cukry stopy). Tuky: 7,8 g (z toho nasycené mastné kyseliny 1,4 g). Vláknina: 14,6 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Sodík 0,033 g.
Použití:
Otruby zabraňují zácpě.
Při dietě můžeme otruby přidávat do placek (na slano i na sladko), do pečiva připraveného dle dietních zásad, kde nám v podstatě nahrazují mouku. Nebo si je můžete zamíchat jako müssli do bílého nízkotučného jogurtu se sladidlem. To už záleží jen na Vás. Kdybyste na ně přes den zapomněli, můžete si je na poslední chvíli dát i jen samotné a zapít vodou. Ale to je škoda, protože obohacují spoustu pokrmů.
Skladování:
Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Alergeny:
Lepek.