Puding vanilka (min. trvanlivost do 8.5.2024)
Charakteristika:
Puding Dr.Oetker = pravá pudingová klasika. Už jako děti jsme se těšili, když maminka vařila puding. Nemohli jsme se dočkat, až vychladne a svou nedočkavost jsme si krátili alespoň olizováním měchačky a hrnce. Ze svého půvabu puding za ta léta nic neztratil. Každý si najde svou chuť. Třeba vanilkovou! K pudingovému prášku se přidá 1/2 l mléka a 2-3 polévkové lžíce cukru. Svou chutí si Vás určitě získá. Doma je tam, kde voní puding!
Složení:
Kukuřičný škrob, aroma, barviva (karoteny, riboflavin).
Výživové hodnoty (na 100g hotového výrobku):
Energetická hodnota: 361 kJ/85 kcal.
Bílkoviny: 2,9 g. Sacharidy: 15 g (z toho cukry 9,5 g). Tuky: 1,4 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g). Sůl: 0,1 g.
Použití:
Návod na přípravu:
1. Obsah sáčku dobře rozmícháme se 2-3 polévkovými lžícemi cukru (30-40 g) v 1/3 připraveného mléka.
2. Zbylé 2/3 mléka přivedeme k varu. Poté odstavíme z plotny a vmícháme předem připravenou směs s pudingem.
3. Puding za stálého míchání vaříme asi 1 minutu.
4. Hotový puding nalijeme do misek nebo formiček vypláchnutých studenou vodou a necháme ztuhnout.
U Dukanovy diety je povoleno 15 g na den jako tolerovaná potravina, přičemž cukr je nutno nahradit umělým sladidlem.
Skladování:
Skladujte v suchu.
Alergeny:
Může obsahovat stopy mléka a skořápkových plodů.