Rajčata sušená 100g
Charakteristika:
Sušená rajčata jsou v poslední době čím dál populárnější. Jako první byly rajčata sušeny v Itálii a to z důvodu jejich uchování na zimu. Sušením pouze ztrácí plody vodu, ale veškeré nutriční látky zůstávají např. vláknina, antioxidanty, vitamín A, C, sodík, draslík a železo. Mají vysoký podíl vlákniny a neobsahují téměř žádný tuk. Bylo prokázáno, že strava bohatá na rajčata přispívá jako prevence různých závažných onemocnění.
Složení:
Sušené plody rajčat.
Výživové hodnoty (na 100g):
Energetická hodnota: 1548 kJ/ 370 kcal.
Bílkoviny: 9,75 g. Sacharidy: 76,23 g (z toho cukry 0 g). Tuky: 1,02 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0 g). Vláknina: 0 g. Sodík: 0 g. Vápník: 0 g.
Použití:
Je mnoho způsobu jak lze sušená rajčata připravit ke konzumaci. Lze je konzumovat jak samostatně, nebo přidat do salátů či do vařených jídel. Zachutnají Vám v čemkoliv.
Skladování:
Skladujte při teplotě do 20°C.
Alergeny:
Může obsahovat stopy lepku.