Sójová mouka NATURAL hladká odtučněná
Charakteristika:
Obsah bílkovin v sójové mouce je okolo 53%, jejím přidáním do těsta dochází ke zvýšení nutriční hodnoty konečného výrobku. Díky dobrým emulgačním vlastnostem jí lze také částečně nahradit vejce. Snížený obsah tuku v mouce na 1% výrazně prodlužuje její trvanlivost.
Při Dukanově dietě je povoleno od 2. fáze 20 g sójové mouky jako tolerovaná potravina.
Složení:
Sójové boby loupané.
Výživové hodnoty (na 100g):
Energetická hodnota: 1497 kJ/356 kcal. Bílkoviny: 49,6 g. Sacharidy: 14 g (z toho cukry 6,2 g). Tuky: 8 g (z toho nasycené mastné kyseliny 1,6 g). Sůl: <0,01 g.
Použití:
Sójovou mouku používáme na pečení buď samostatně nebo ve směsi. Dále na zahuštění polévek a omáček a na přípravu pomazánek. Hodí se i jako pojivo při výrobě karbanátků a sekané.
Skladování:
Skladujte v suchu.