Tapioková mouka NATURAL (min. trvanlivost do 3.9.2024)
Charakteristika:
Tapioková mouka je v podstatě tapiokový neboli maniokový škrob. Je přirozeně bezlepková a má neutrální chuť. Má vynikající pekařské vlastnosti. Tapioka má široké využití, lze ji přidat do bezlepkové mouky a zlepšit konzistenci hotových jídel. Je vhodná na zahušťování polévek a omáček, na sladké i slané pečení.
Složení:
100% škrob z hlízy keře Manioku.
Výživové hodnoty (na 100g):
Energetická hodnota: 1485 kJ/350 kcal.
Bílkoviny: 0,5 g. Sacharidy: 86 g (z toho cukry 0,5 g). Tuky: 0,5 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g). Sůl: 0,1 g.
Použití:
Pro zahuštění polévek a omáček rozmícháme tapiokovou mouku vždy v malém množství studené vody a za stálého míchání přidáváme do vroucího pokrmu ke konci přípravy. Necháme několikrát vzkypět a odstavíme.
Při přípravě pokrmů přidáváme tapiokovou mouku na 1 l tekutiny v množství: u polévek 1 – 1,5 lžíce a u omáček 3 – 3,5 lžíce.
Používá se pouze pro tepelné zpracování.
Můžete ji použít pro přípravu slaného i sladkého těsta, do placek, knedlíků a noků. Můžete ji použít i při obalování masa, ryb a zeleniny.
Tapioková mouka se může používat samostatně nebo s jinými bezlepkovými moukami.
Skladování:
Uchovejte v chladu a suchu, chraňte před přímým slunečním zářením.