Tapiokové perly NATURAL
Charakteristika:
Tapiokový neboli maniokový škrob (někdy označován jako mouka) je přirozeně bezlepkový a má neutrální chuť. Má vynikající pekařské vlastnosti. Tapioka má široké využití, lze ji přidat do bezlepkové mouky a zlepšit konzistenci hotových jídel. Je vhodný na zahušťování polévek a omáček, na sladké i slané pečení.
Tapiokové perly se používají jako zahušťovadlo do pudinků, ke zvláčnění bezlepkových těst, jako pojivo místo vajec. Z tapioky si můžete připravit oblíbený buble tea.
Složení:
Nativní tapiokový škrob.
Výživové hodnoty (na 100g):
Energetická hodnota: 1530 kJ/360 kcal.
Bílkoviny: 0 g. Sacharidy: 90 g. Tuky: 0 g. Sůl: 0,06 g.
Použití:
Minimálně 10 minut namočené a rozmixované kuličky přidáváme k přirozeně bezlepkové mouce pro zvláčnění těsta v přibližném poměru 1:5 k ostatní mouce, například v palačinkách nebo v jiných těstech, do kterých se přidává voda.
Kuličky pomleté nebo rozdrcené nasucho se dají použít do piškotových těst místo obilné mouky, většinou v kombinaci s mletými ořechy nebo s jinou přirozeně bezlepkovou moukou, které dodává vláčnost.
Namočené kuličky se vaří na puding nebo do Tapioca nápojů.
Skladování:
Uchovejte v chladu a suchu, chraňte před přímým slunečním zářením.