Želatina na vaječnou tlačenku a aspiky Dr. Oetker
Charakteristika:
Není želatina, jako želatina. NOVINKA Želatina na vaječnou tlačenku a aspiky Dr.Oetker byla speciálně vyvinuta na použití na vaječnou nebo salámovou tlačenku, aspiky a rosoly. Je totiž mimořádně tuhá a výborně drží tvar. Želatina na vaječnou tlačenku a aspiky stačí rozpustit ve vodě/nálevu/vývaru a použít dle Vašeho oblíbeného receptu.
Složení:
Jedlá vepřová želatina.
Použití:
Příprava vaječné tlačenky, rosolů a aspiků
Množství použité tekutiny: vaječná tlačenka 3-4 polévkové lžíce, aspiky a rosoly 0,5 l.
Obsah sáčku smícháme s odměřeným množstvím studené tekutiny dle použití (vody/nálevu/vývaru) a necháme asi 10 minut nabobtnat. Za stálého míchání zahříváme (nevaříme) až do úplného rozpuštění želatiny. V případě vaječné tlačenky želatinu okamžitě zamícháme do směsi na tlačenku. U aspiků a rosolů necháme želatinu mírně vychladnout a použijeme dle konkrétního receptu.
TIP: Při přípravě aspiků/rosolů obsah sáčku zalijeme 0,5 l horké vody z rychlovarné konvice, mícháme až do úplného rozpuštění želatiny.
Skladování:
Skladujte v suchu.
Alergeny:
Může obsahovat stopy pšeničné mouky, ovesných vloček, mléka, vajec, lupinové mouky, skořápkových plodů.