Želatina v prášku na vaječnou a salámovou tlačenku Natura
Charakteristika:
Není želatina, jako želatina. Želatina na vaječnou a salámovou tlačenku Natura je vhodná na výrobu vaječné nebo salámové tlačenky, aspiků a rosolů. Je totiž mimořádně tuhá a výborně drží tvar. Želatina na vaječnou a salámovou tlačenku stačí rozpustit ve vodě/nálevu/vývaru a použít dle Vašeho oblíbeného receptu.
Složení:
Jedlá želatina (bílkovina živočišného původu).
Výživové hodnoty (na 100g):
Energetická hodnota: 1345 kJ/320 kcal.
Bílkoviny: 79,5 g. Sacharidy: 0 g. Tuky: 0 g.
Použití:
Příprava vaječné tlačenky, rosolů a aspiků.
Návod na přípravu:
1. Přivedeme k varu 150 ml vody, odstavíme a za stálého míchání vsypeme obsah sáčku.
2. Po rozpuštění želatiny přilijeme a) 500 ml studené vody při přípravě salámové tlačenky b) 250 ml studené vody při přípravě vaječné tlačenky. Tímto roztok želatiny získá optimální teplotu pro další použití (var poškozuje rosol!).
Náš tip:
Vaječná tlačenka
Vlažný a tekutý roztok želatiny smícháme se 100 g nakrájené šunky, 4 – 5 ks natvrdo uvařených a pokrájených vajec, 250 g scezené sterilované zeleniny bez cukru, případně přidáme nízkotučný tvrdý sýr a cibuli nakrájené na kostičky. Do směsi lze přidat 150 g Dukanovy majonézy s dochucením dle vlastních představ (sůl, koření, ocet). Směs promícháme a vlijeme do formy. Necháme vychladnout v chladničce 1 – 2 hodiny.
Skladování:
Uchovejte v chladu a suchu, chraňte před přímým slunečním zářením.
Alergeny:
Může obsahovat stopy pšeničné mouky, ovesných vloček, mléka, vajec, lupinové mouky, skořápkových plodů.